RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна - на першому місці: у Трампа розповіли, як Путін може добитися зняття санкцій з Росії

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що санкції проти Росії в основному пов'язані з її агресією проти України, і тому для їх скасування спочатку потрібно вирішити українське питання.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на стенограму бесіди Тіллерсона з журналістами, яку оприлюднив Держдеп.

"На цьому (на агресії РФ проти України, - ред.) заснована вся архітектура санкцій, у тому числі американських - я хочу сказати, що перші санкції проти Росії були введені у зв'язку з захопленням Криму, а потім вони поступово посилювалися. І на цьому заснована вся архітектура європейських санкцій", - підкреслив держсекретар.

"І саме тому ми вважаємо, що для поліпшення наших відносин з РФ важливо вирішити цю проблему, якщо ми зможемо це зробити. Поки це питання буде залишатися невирішеним, санкції будуть зберігати свою силу", - додав Тіллерсон.

Також він сказав, що санкції можуть бути посилені у разі загострення ситуації на Донбасі: "Чесно кажучи, в останні кілька місяців ситуація погіршилася, оскільки ми спостерігали підвищення рівня насильства на сході України, збільшення кількості загиблих серед цивільних, збільшення числа порушень припинення вогню".

"Насамперед, ми повинні домогтися зниження рівня насильства та дотримання режиму припинення вогню", - звертає увагу Тіллерсон.

За його словами, вирішення зазначених проблем "важливо для досягнення того, чого добивається Росія, а саме - відновлення нормальних відносин, які ґрунтуються на економічних зв'язках".

"Крім того, це також важливо для відновлення певного рівня довіри між нашими двома урядами і впевненості в тому, що ми можемо вирішувати питання", - додав глава Держдепартаменту.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Рекс Тіллерсон заявляв, що Україна є наріжним каменем відновлення відносин США і Росії.