RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

WP дізналося про таємну зустріч людей Путіна і Трампа

Спецпрокурор з розслідування втручання Росії в американські президентські вибори Роберт Мюллер зібрав свідчення про проведення за тиждень до інавгурації Дональда Трампа таємній зустрічі на Сейшельських островах в якості спроби встановлення каналу зв'язку між майбутньою адміністрацією Білого року і Кремлем.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

У січні 2017 року Ерік Прінс – засновник ПВК Blackwater – зустрівся з російським чиновником, близьким до президента РФ Володимира Путіна. Пізніше Прінс на слуханнях в Конгресі називав цю зустріч випадковою, але якої не було заплановано обговорення відносин США і Росії.

За словами анонімних джерел, свідок, який співпрацює з Мюллером, заявив, що ця зустріч була запланована заздалегідь, щоб представник перехідної адміністрації Трампа міг зустрітися з емісаром з Москви для обговорення майбутніх відносин між двома країнами.

Організатором зазначеної зустрічі на Сейшелах називається американський бізнесмен ліванського походження Джордж Надер. У середині січня він був затриманий у Вашингтонському аеропорту імені Даллеса і надалі допитаний співробітниками ФБР у справі про втручання Росії в американські вибори.

Уточнюється, що Ерік Прінс зустрічався з директором Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмітрієвим. Сам Прінс заявляв, що він приїхав на Сейшели для обговорення бізнесу з представниками ОАЕ, які потім несподівано запропонували йому відвідати бар готелю і зустрітися з Дмитрієвим. Прінс говорив, що він розмовляв близько 30 хвилин з представником РФ, попиваючи пиво.

За інформацією джерел видання, американські слідчі тепер вважають, що ця зустріч могла бути першою спробою встановити контакт між новою адміністрацією Білого дому і Кремлем.

Як повідомляв "Апостроф", зять Дональда Трампа і його радник Джаред Кушнер мав як мінімум три непублічних контакту з російським послом Сергієм Кисляком під час виборчої кампанії в 2016 році.