RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кокаїновий скандал і висилка дипломатів Путіна з Лондона: РосЗМІ вказали на цікаву деталь

Вислані з Лондона російські дипломати повернуться на батьківщину в літаку, бортовий номер якого збігся з літаком, який фігурував в "кокаїновій справі".

Про це повідомляє "Нова газета".

Бортовий номер RA-96023 потрапив в пряму трансляцію телеканал RT, а також на фотографії агентства ТАСС. За словами посла Росії в Лондоні Олександра Яковенко, за росіянами прислали "прекрасний літак".

Про те, що цей літак фігурував в "кокаїновій справі" повідомляло РБК. Журналісти видання на основі відео і фотографій аргентинської жандармерії, розповіли, що на ІЛ-96 під номером RA-96023 перевозили кокаїн і літак з таким же номером є у "Спеціального льотного загону "Росія", який використовується для перевезення перших осіб держави.

При цьому в Управлінні справами президента відкинули причетність літака до справи про контрабанду кокаїну. "Журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації - у даному випадку фотографії, яку завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати", - говорилося в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", ресурс Flightradar підтвердив, що літак льотного загону "Росія" Іл-96-300 під номером RA-96023 був у грудні в Аргентині.