RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Відносини між РФ і Британією через отруєння Скрипаля різко загострилися: останні гучні заяви

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Росія винна в отруєнні нервово-паралітичним речовиною екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Прем'єр Британії підкреслила, що Лондон висилає 23 російських дипломатів.

Про це Мей заявила під час виступу в Палаті громад, передає Sky News.

"Всі, хто був ідентифікований як незаявлені офіцери розвідки. У них залишилася лише одна тиждень на виїзд", - сказала британський прем'єр.

"Це стане найбільшою одноразовою висилкою за понад 30 років і це буде відображати той факт, що російське держава вже не в перший раз діє проти нашої країни", - додала Тереза Мей.

Вона зазначила, що відповідь РФ "продемонстрував повне презирство до серйозності цих подій" і Москва не дала пояснення з приводу речовини нервово-паралітичної дії російського виробництва "Новачок", яке було використано при отруєнні Скрипаля і його дочки.

Прем'єр Британії сказала, що до цього питання у Кремлі ставляться з "сарказмом, неповагою і повним презирством".

"Це має бути зустрінута повним і твердим відповіддю, - зазначила Мей. - Ми домовилися про негайних діях із демонтажу російської шпигунської мережі в Великобританії".

Крім цього, підкреслила вона, британські міністри і члени королівської родини не будуть присутні на Чемпіонаті світу з футболу, який цього літа пройде в Росії.

У свою чергу, російський посол у Британії Олександр Яковенко заявив, що дії Лондона "неприйнятні" і Москва розглядає висилку дипломатів РФ в якості "провокації".

За його словами, ці заходи "не мають нічого спільного з ситуацією, яка склалася в Солсбері".

"Це дійсно серйозна провокація", - говорить Яковенко.

Докладніше про ситуацію навколо екс-полковника ГРУ РФ читайте в матеріалі "Апостроф": Отруєння Скрипаля: Путін може згоріти в цьому процесі