RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мало не покажеться: стало відомо, як Захід може сильно вдарити по Росії

Захід у відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері (Великобританія) і збитий Boeing рейсу MH17 у липні 2014 року на Донбасі, по якому скоро почнеться суд, може ввести нові потужні санкції проти Російської Федерації.

Про це "Апострофу" заявив російський блогер і фінансист Слава Рабінович.

"Які санкції отримає Кремль за ці злочини? Перш за все, закону, прийнятого 2 серпня 2017 року, на підставі якого було зроблено доповідь Конгресу 2 лютого 2018 року і на підставі якого був введений перший ешелон санкцій 6 квітня, цілком достатньо для того, щоб розмазати половину путінського ОЗУ і вбити російську економіку в бетонну стіну досить швидко", - зазначив він.

За словами Рабіновича, якщо будуть потрібні більш жорсткі заходи, то потенційно можуть застосувати санкції за типом ембарго на енергоносії або фактичне відключення всієї російської фінансової системи від зовнішнього світу.

"Цей сценарій не міг бути введений в дію в 2014 році без жахливих наслідків для міжнародної фінансової економічної системи і без якихось потрясінь, враховуючи, що російські компанії на момент анексії Криму мали в сукупності 750 млрд доларів валютних боргів, власниками яких були західні інвестори і фінансові інститути. Плюс Росія постачала більшу частину Європи газом. Також Росія була одним з найбільших гравців на нафтовому ринку", - додав він.

У той же час Рабінович підкреслив, що у всіх перерахованих вище галузях через чотири роки це стає менш важливим, тому що весь світ вчиться жити без участі Росії у світовій економіці і фінансах.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": США боляче вдарили по Путіну, і це тільки квіточки.