RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вийти з ЄС: у США дізналися про дивну пропозицію Трампа Макрону

Під час приватної зустрічі у Вашингтоні, президент США Дональд Трамп запропонував президенту Франції Еммануелю Макрону вийти зі складу Європейського Союзу, пообіцявши йому в цьому випадку надати Парижу вигідну торговельну угоду.

Про це з посиланням на неназваних європейських чиновників повідомляє "The Washington Post".

Відзначається, що під час обговорення торгівлі, Трамп запитав Макрона: "Чому б вам не вийти з ЄС?". Потім президент США додав, що якщо Франція залишить союз, то Вашингтон надасть їй двосторонню торговельну угоду з кращими умовами, ніж отримає ЄС в цілому.

У Білому домі не спростовують цю інформацію, хоча і відмовляються її коментувати.

"The Washington Post" жорстко критикує президента США за цю пропозицію. Як пише видання, такими діями Трамп атакує "одну з основ Західного порядку", а також пропонує зруйнувати організацію американських союзників всупереч офіційно заявленій політиці американського уряду. Крім того, він демонструє повне нерозуміння поглядів президента Франції і його виборців (Макрон - прихильник ЄС і атлантизму, він виграв вибори в 2017 році виступаючи проти популістів-євроскептиків).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", під час запланованої зустрічі між президентами США і Росії Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, глава Білого дому збирається запропонувати укласти угоду по Сирії.