RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Таїланді завершилася масштабна операція з порятунку юних футболістів з печери

У вівторок, 10 липня, в Таїланді успішно завершилася масштабна операція з порятунку дитячої футбольної команди, яка разом з тренером застрягла в одній з печер під землею.

Про це повідомляє Telegram-канал 360tv.

"Рятувальна операція завершена. З печери вивели всіх дітей і тренера!" - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що 23 червня дитяча футбольна команда "Вепр" з Таїланду вирішила прогулятися після чергового тренування. Так, 12 хлопців у віці від 11 до 16 років разом з тренером вирушили на екскурсію по печерного комплексу Кхао Луанг, який розташований на глибині близько 90 метрів під землею і затоплюється в сезон дощів.

Коли юні футболісти після екскурсії вирішили покинути печери, виявилося, що вихід затоплений. Їм довелося провести дев'ять днів у цілковитій темряві - без їжі і теплих речей, поки їх не знайшли рятувальники. Вони передали школярам їжу і воду, записки від батьків і балони з киснем. Однак з визволенням хлопців виникли складності.

Дізнавшись про те, що трапилося, в Таїланд з'їхалися волонтери, дайвери, спелеологи та військові з різних країн. До операції підключився навіть Ілон Маск. У результаті операцію розділили на три етапи, завдяки чому вдалося врятувати всіх постраждалих.

Як повідомляв "Апостроф", раніше півсотні людей загинули внаслідок аварії корабля поблизу популярного курорту в Таїланді.