RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Американські журналісти розкрили нові деталі зустрічі Трампа з Путіним в Гельсінкі

Під час зустрічі в Гельсінкі президент РФ Володимир Путін передав Дональду Трампу документ, що містить низку пропозицій про взаємне роззброєння.

Про це пише американське видання Politico, посилаючись на свої джерела.

Документ був переданий Трампу в ході переговорів лідерів держав, які відбувалися тет-а-тет, пише видання. Документ названий "Діалог з проблеми контролю над озброєннями".

У документі пропонується продовжити на 5 років договір про Стратегічні наступальні озброєння, що обмежує розмір ядерних арсеналів. Цей договір, підписаний Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою в 2010 році, розрахований на десять років з можливим продовженням ще на п'ять років за взаємною домовленістю. Він обмежує кількість розгорнутих ядерних зарядів і носіїв ядерної зброї.

Також в документі пропонується підписати договір, що обмежує розміщення озброєння в космосі, пише видання.

У Білому домі відмовилися підтвердити або спростувати достовірність документа. Представник Ради національної безпеки Гарретт Маркіз заявив, що Трамп не отримував ніяких пропозицій від Путіна в письмовому вигляді.

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна. Заявленими темами розмови були питання втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році, бойові дії в Україні та Сирії, питання ядерного потенціалу і інші.

Пізніше стало відомо, що в Гельсінкі президент Росії Володимир Путін запропонував своєму американському колезі Дональду Трампу провести референдум на підконтрольних бойовикам так званих ДНР і ЛНР територіях Донбасу. У Білому домі заявили, що не підтримують цю ідею.

Читайте також в статті "Апострофа" про те, як Путін придумав пастку для Донбасу.