RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​У США заговорили про арешт активів Путіна

У Сенаті США пройшло обговорення можливості введення нових санкцій проти Росії.

Відео найяскравіших моментів виступу показав на своєму сайті телеканал "Дождь".

Заступник голови американського Мінфіну Сігал Манделкер на зустрічі відзвітувала про обмеження, введені відносно Москви адміністрацією президента Дональда Трампа.

"Ми включили багато юридичні особи, пов'язані з Росією, з 6 квітня. Це дуже активна програма. Я не можу розкривати наші плани, але ми дуже серйозно ставимося до нашої доповіді і будемо продовжувати інформувати вас про наші дії", - заявила Манделкер.

У свою чергу сенатор Шерод Браун заявив, що уряд США, президент і конгрес повинні прямо зараз послати сигнал Путіну і його оточенню, що їм пора зупинитися, інакше Росія заплатить дорогу ціну за свої дії.

"Я думаю, що у Путіна є активи в США. Я думаю, що міністерство знає, де вони знаходяться. І, що б ми не робили в секретному або несекретної форматі, але я б хотів чесної дискусії про можливість арешту цих активів", - підкреслив сенатор Джон Нілі Кеннеді, запитавши як до цього поставляться у Мінфіні. На це Мандеклер відповіла, що вони це повністю підтримують.

У свою чергу, сенатор Елізабет Уоррен зазначила, що Америка і весь світ заслуговують знати, яким чином Путін заробляє гроші.

"Ми повинні відстежити його гроші, виявити його активи, інакше корумповані особистості зможуть ігнорувати санкції", - зазначила Уоррен.

Детальніше про санкції США проти Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Путін переграв Трампа: США завдадуть удару у відповідь.