RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін переграв Трампа: США завдадуть удару у відповідь

Костянтин Боровий про нові санкції проти Росії

Костянтин Боровий про нові санкції проти Росії Фото: EPA/UPG

Американські сенатори Ліндсі Грем і Боб Менендес оголосили, що незабаром представлять проект закону, який посилює санкції проти Росії в рамках закону "Про протидію ворогам Америки шляхом санкцій". Сенатори пропонують посилити санкції проти російських олігархів і державних структур, у фінансовій та енергетичній галузях, щодо російських кібер-суб'єктів.

На думку російського опозиціонера Костянтина Борового, за допомогою нових санкцій Штатам потрібно продовжувати тиск на Росію, щоб вплинути на агресивну політику Володимира Путіна, якому вдалося дискредитувати Трампа на саміті в Гельсінкі. Про це Боровий розповів "Апострофу".

Пропозиція про нові санкції проти Росії пов'язана з побоюваннями конгресменів, що адекватної реакції на дії Путіна не буде. Як кажуть, треба підкласти подушечку. З іншого боку, конгресмени побоюються занадто незалежних дій Дональда Трампа. Всіх хвилюють його занадто автономні заяви, незалежні від інших інститутів влади в Сполучених Штатах. Такий крок засвідчить стратегію США, які не хочуть миритися з діями диктатора [Путіна], тепер уже очевидно впливає на внутрішні процеси в Сполучених Штатах, на вибори. Це реакція самозахисту.

Треба продовжувати тиск на Росію, якщо санкції попереднього рівня не мали необхідного впливу, пов'язаного, скажімо, із звільненням території України. Значить, треба санкції посилювати. Це природний вибір. Спостерігається дивна єдність республіканців і демократів з приводу санкцій. Тому прийняття нового етапу санкцій, якщо це буде вигідно і якщо не виникнуть якісь інші міркування, безумовно, можливе.

Читайте також: Кремль підкидає "дохлих кішок": у Путіна виникла криза

При цьому всі розуміють, що Дональд Трамп вирішує іншу задачу: намагається тримати Путіна перед очима, підтримувати контакти. Щоб у разі появи якоїсь розсудливості в політиці Кремля якимось чином стимулювати його. Поки цієї розсудливості немає, і Конгрес вживає необхідних заходів. Це дуже схоже на допит підсудного добрим і злим слідчими - це поширена тактика американців. Трамп виконує роль доброго слідчого, а Конгрес - злого. Але цілі у них, загалом, одні: зупинити агресію Кремля проти Сполучених Штатів і європейських країн.

Разом з тим, Путіну вдалося в певній мірі дискредитувати Дональда Трампа своєю зустріччю з ним, виконавши своє інформаційно-пропагандистське завдання, забезпечивши відчуття того, що з російським лідером продовжують розмовляти.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга