RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Помер засновник культової рок-групи Jefferson Airplane: фото, біографія та найкращі пісні

27 вересня в віці 76 років помер Вокаліст-гітарист Jefferson Airplane Марті Балін.

Про це повідомляє сайт rollingstone.com.

Причина смерті наразі невідома.

Марті (Мартін Джерел) народився в Цинциннаті, штат Огайо в родині Кетрін Юджин (в дівоцтві Талбот) і Джозефа Бухвальда. Його бабуся і дідусь по батьківській лінії - єврейські іммігранти зі Східної Європи.

У 1962 році Мартін узяв псевдонім Марті Балін і почав робити записи з компанією Challenge Records, випустив сингли "Nobody But You" і "I Specialize in Love". У 1964 році він був лідером квартету виконуючого фолк-музику під назвою "The Town Criers" (Міські Горлані), з іншими учасниками групи Ларрі Варго, Яном Елліксоном і Біллом Коллінсом.

Балін був засновником і одним з провідних вокалістів Jefferson Airplane з 1965 до 1971 роки.

У 1971 році, він пішов з Jefferson Airplane і продюсував альбом для групи Grootna, перш ніж приєднатися до них в якості вокаліста для альбому "Bodacious DF". У 1974 році Пол Кантнер попросив, щоб Марті написав пісню для його нового проекту Jefferson Starship, і разом вони написали "Caroline", яка вийшла на альбомі "Dragon Fly". Марті остаточно приєднався до Jefferson Starship в 1975 році. У 1978 році Балин залишив групу.

У 1985 році він об'єднався з Полом Кантнер і Джеком Кезеді, щоб сформувати групу KBC. Після розпаду групи KBC, знову став гастролювати з Jefferson Airplane.

Як повідомляв "Апостроф", 23 вересня помер видатний український поет, професор Іллінойського університету Богдан Рубчак.