RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Отруєння Скрипалів: стало відомо про "блатне" минуле Чепіги-Боширова

Полковник ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов"), якого обґрунтовано підозрюють в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, мав впливових родичів в РФ.

Про це повідомляє російське видання "Новая газета" з посиланням на трьох колишніх товаришів по службі Чепіги, які, за інформацією видання, попросили не називати їхніх імен.

Відзначається, що на початку 2000-х вони проходили службу в 282-му загоні спецназу, який дислокується в Матвіївці, передмісті Хабаровська. Як пише газета, в цій частині проходив службу лейтенант Анатолій Чепіга.

"Боширов, з яким розмовляла Симоньян, - це не Боширов, а Анатолій Чепіга. Зовні він змінився, але голос Боширова - це голос Толі", - розповів один зі співрозмовників видання.

За словами джерел газети, після закінчення військового училища Чепіга проходив службу в Уссурійську, потім в Хабаровську, де був призначений командиром розвідгрупи.

"У нього був якийсь родич - велика шишка в адміністрації Хабаровського краю. Він і поклопотався за Толю, щоб його направили до Хабаровська. Чепіга вважався "блатним", з ним навіть командир загону полковник Берников розмовляв підкреслено ввічливо", - відзначило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", операцію з вивезення в Росію екс-президента України Віктора Януковича очолював полковник російського розвідувального відомства Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов").