RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У США висміяли санкції Путіна проти України

Росія спізнилась зі своїми санкціями проти України, адже Україна вже зробила багато чого, щоб переорієнтувати свою економіку на Захід.

Про це заявив директор програм в Європі та Євразії Центру Міжнародного приватного підприємництва США СІРЕ Ерик Гонц в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Російські санкції не стали сюрпризом. З допомогою ЄС і США український бізнес за останні три - чотири роки справді переорієнтувався у бік Європи і відійшов від Росії. Тому ці санкції, запроваджені наприкінці 2018 року вже запізнились", - наголошує аналітик.

Він також нагадав, що Україна запровадила санкції проти росіян починаючи з 2015 року. І, як наголосив експерт, хоча Росія і залишається важливим торговельним партнером, провідну роль серед міжнародних торговельних партнерів починає відігравати ЄС.

"Якщо подивитись на експорт чи торгівлю між Росією та Україною, Росія все ще залишається найбільшим торговельним партнером серед інших країн, але якщо взяти ЄС загалом, то ЄС є набагато більш важливим компонентом експорту та імпорту до України", - говорить Гонц.

Зокрема, багато було зроблено, щоб переорієнтувати українську металургію, вважає Гонц.

"Думаю, в плані металургії, було зроблено значні інвестиції до Маріуполя та деінде для того, щоб відійти від російського ринку. Тобто металургійні підприємства Маріуполя та Кривого Рогу зробили інвестиції щоб переорієнтуватись на ринок високої вартості в ЄС від ринку товарів низької переробки в Росії", - наголошує він.

Більш детально про санкції РФ читайте в матеріалі "Апострофа": Санкції від Путіна: "підлива" і ефект дзеркал для росіян.