RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Нова провокація пропагандиста Кремля: Філліпс хотів влаштувати бійку з послом України в Австрії

Прокремлівський пропагандист Грем Філліпс намагався спровокувати на бійку, штовхаючи і обзиваючи посла України в Австрії Олександра Щерба.

Про це повідомив сам дипломат на своїй сторінці в Facebook.

Інцидент стався біля будівлі посольства України у Відні. Британський журналіст і пропагандист Кремля Грем Філліпс прийшов до будівлі і знімав себе на камеру біля паркану, а пізніше до нього підійшов Щерба. Філліпс спочатку не помітив, що вже не один.

"Нещасне таке, з незастебнутими, пардон, штанами. Аж підскочив від страху - не чекало геть. Ну а потім почалося: "Саша ти фашист. Саша ти г-дон". Пару раз мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати", - розповів посол.

У своєму пості він засудив минулу діяльність Філіпса, заявивши, що він "харчується ненавистю, злобою і війною".

"Зрозумійте мене: хоч хтось, хоча б раз мав вийти до нього і сказати, що воно собою являє. А представляє воно собою маленька істота, яка харчується на ненависті, злості і війні. Без цієї ненависті, злоби і війни воно було б ніщо. Воно і є ніщо. Я йому це передав. Від всіх нас ", - написав Щерба.

Грем Філіппс - британський журналіст і блогер, який підтримує ідеї Росії. Здобув популярність в ході своєї журналістської роботи в період євромайдан і продовжує свою діяльність за рахунок бойових дій на Донбасі. Він також відомий антиукраїнськими провокаціями. Нещодавно він зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери в німецькому Мюнхені. Поліція Мюнхена відкрила справу у зв'язку з актом наруги над могилою.

Крім цього, він замішаний і в інших епізодах з провокаціями українців. Так, він намагався спровокувати українських дипломатів в Великобританії. Посольство України навіть зверталося до британського МЗС із закликом прийняти юридичні заходи щодо Філіпса.

Як повідомляв "Апостроф", російський пропагандист з Великобританії, Грем Філліпс, кажучи про загиблих мирних жителів на Донбасі, послався на дані ОБСЄ, "збільшивши" кількість жертв в п'ять разів. А 8 серпня скандальний прокремлівський пропагандист з Великобританії Грем Філліпс влаштував провокацію в посольстві Грузії в Лондоні, за що був затриманий.