RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Путінського пропагандиста затримали в США: що відомо

Співробітники ФБР затримали в аеропорту Вашингтона головного редактора видання USA Really, першого заступника голови комісії Громадської палати з розвитку інформаційного співтовариства, ЗМІ та масових комунікацій (РФ) Олександра Малькевича.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"У зв'язку з повідомленнями ЗМІ про затримання <...> російського журналіста Малькевича в держдеп направлено запит про обставини події", - сказано в Twitter-акаунті російського посольства в США.

Федеральне агентство новин уточнює, що затримання відбулося 9 листопада. Малькевича затримали після того, як він зареєструвався на рейс, і відвели в окрему кімнату, де його допитувало 19 співробітників ФБР. Метою затримання, за словами журналіста, було вручення повідомлення про необхідність зареєструвати видання USA Really як іноземного агента.

Як наголошується на сайті Громадської палати, Малькевич перебував в США у час проміжних виборів, які пройшли 6 листопада. Він став спостерігачем на виборах губернатора штату Меріленд і виступив з критикою організації процедури.

"В цілому ж я перебуваю в глибокому шоці від того рівня порушень, які були допущені в штатах з демократичним керівництвом, де правлять представники цієї партії", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", прокремлівський пропагандист Грем Філліпс намагався спровокувати на бійку, штовхаючи і обзиваючи посла України в Австрії Олександра Щерба.