RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Психічнохворий: кримський скандал з топ-чиновником Чехії отримав продовження

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш спростував слова свого сина, що того насильно вивезли до окупованого Криму, щоб заховати на тлі корупційного скандалу.

Про це пише видання Novinky, передає "Європейська правда".

За словами прем'єра Бабіша, інформація про викрадення його сина не відповідає дійсності, і він виїхав з Чехії добровільно

"Мій син психічнохворий, він приймає ліки, йому потрібен нагляд і він живе зі своєю матір'ю в Швейцарії", - написав Бабіш в sms-коментарі виданню.

Він також додав, що його дочка Адріана страждає біполярним розладом.

"Мого сина ніхто не викрадав, він добровільно покинув Чехію. Я відкидаю цю маніпуляцію і невиправданий тиск з боку журналістів на правоохоронні органи. Мені шкода, що йде організоване полювання на мою сім'ю, яке почалася з моменту мого приходу в політику", - додав чеський прем'єр.

Бабіш-молодший разом з батьком і декількома іншими членами сім'ї фігурують в так званій справі "Гнізда лелеки", яке стосується махінацій з коштами ЄС.

У 2008 році сім'я Бабіша викупила старовинний особняк, який вирішив переобладнати в люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили в 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу.

Прем'єр-міністр Чехії відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" належить його дітям.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий європейський політик потрапив в базу "миротворця" через Крим.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ