RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Amazon потрапив в скандал з символікою бойовиків ДНР: фото і реакція мережі

Посольство України в США звернулося до засновника всесвітньо популярного інтернет-магазину Amazon.com Джеффа Безоса "з наполегливим закликом" зняти з сайту товари з символікою терористів "ДНР".

Про це повідомляє Посольство України в США в Facebook.

"Ми звертаємося у зв'язку з тим, що увагу посольства і українського суспільства привернуло те, що на сайті Amazon.com продаються товари з символікою так званої Донецької Національної Республіки", - сказано в повідомленні.

Дипломати підкреслили, що продаж товарів з символікою "ДНР" підтримує пропаганду РФ проти територіальної цілісності України.

"Я переконаний, що зняття зазначених товарів з сайту Amazon.com відновить високу репутацію інтернет-магазину, визнаного споживачами по всьому світу, в тому числі мільйонами українців", - заявив посол України в США Валерій Чалий.

Крім цього, посольство звернулося до керівництва компанії eBay Inc. "Щодо прийняття аналогічних заходів" щодо продукції з символікою так званих "ЛНР" і "ДНР".

У свою чергу в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запропонувала влаштувати флешмоб в соцмережах і на пошті Безоса.

"Надішліть йому повідомлення про те, що його компанія допомагає спонсорувати тероризм. Адреса: [email protected]. Вимагайте зупинити продаж товарів, посилює гібридну війну Росії проти цивілізованого світу", - написала вона в Facebook.

У свою чергу деякі коментатори припустили, що сам Amazon навряд чи знає про те, що на їхній платформі продається подібний товар. У той же час інші користувачі мережі вважають, що компанія все одно несе відповідальність за це, а також запропонували скаржитися в СБУ і ФБР.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група депутатів Європарламенту зажадала від Amazon виключити можливість торгівлі виробами з радянською символікою.