RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Паспортний скандал на Закарпатті: стало відомо про несподіваний крок Угорщини

Консульства Угорщини на території України припинили і не будуть відновлювати процедуру видачі угорського громадянства громадянам України на території своїх консульств в Закарпатті та в Києві в зв'язку зі скандалом з паспортами.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи в Мілані на питання про підсумки переговорів з Угорщиною, передає Європейська правда.

"Угорці кажуть, що не видають зараз паспорта. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, тому що я пам'ятаю заяви Сийярто, коли він говорив, що видача паспортів на наший території не суперечить українським законам. Зараз це за визначенням закінчилося", - розповів він.

Клімкін визнав, що угорське законодавство щодо спрощеного надання громадянства закордонним угорцям зберігається і процедура може тривати за межами України.

"Я, на жаль не можу гарантувати, що вони не спробують продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття в себе, в Угорщині - на угорській території ми їх дії не можемо контролювати. Але для нас питання абсолютного принципу - що в своїх консульствах на нашій території вони не можуть цього робити", - пояснив міністр.

Він також повідомив, що Україна запропонувала Угорщині підписати угоду про уникнення подвійного громадянства, але не отримала відповіді Будапешта на свою пропозицію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше угорський міністр відзначився дивною заявою.