RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

SpaceX з п'ятого разу запустили ракету з важливим військовим супутником: яскраве відео

Після чотирьох переносів, на мисі Канаверал відбувся запуск ракети Falcon 9 з військовим супутником ВПС США.

Про це повідомляється на Twitter сторінці SpaceX.

Як раніше зазначалося, в зв'язку з негодою запуск ракети-носія Falcon 9 із супутником системи глобального позиціонування третього покоління GPS III ВПС США, який планувався в суботу з космодрому на мисі Канаверал, був скасований.

Запуск ракети з супутником повинен був відбутися ще 18 грудня. Однак за сім хвилин до старту через позаштатних показників датчиків на першого ступеня ракети-носія він був скасований. SpaceX перенесла його на середу. Але за 3 години до старту повідомила про новий скасування. У четвер запуску завадила несприятлива погода поблизу космодрому.

Як повідомляв "Апостроф", ракета Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска запустила 64 супутника в рамках місії SSO-A SmallSat Express, при цьому вперше була використана перша сходинка, яка до цього застосовувалася в двох інших запусках. Також фахівці американської компанії SpaceX, заснованої Ілона Маском, домоглися серйозного успіху, повернувши на Землю перший ступінь ракети Falcon 9, яка виконувала роль розгінного блоку. Крім цього засновник компанії SpaceX Ілон Маск назвав ім'я першого космічного туриста. Подорожі навколо Місяця зробить японський мільярдер Юсаку Маезава.