RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Український хакер вкрав у США цінні папери на мільйони доларів: подробиці скандалу

Окружний суд Нью-Джерсі відкрив справу проти хакера з України Олександра Єременка.

Як повідомляє MC Today, 27-річний киянин разом з подільниками зламав базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

Єременко надсилав співробітникам SEC листи з вірусами. Коли ті їх відкривали, хакери проникали в базу даних комісії - Edgar. Таким чином зловмисники викрали тисячі конфіденційних документів, в тому числі 127 довідок про доходи.

Викрадені документи Єременко продав кільком торговцям цінними паперами. Останні змогли заробити на цьому $ 4,1 млн. Проти трейдерів також відкрили справу.

Злочин відбувся ще в 2016 році, але повідомили про нього тільки зараз. Це не перший випадок хакерських атак на уряд США від Єременка. Раніше ЗМІ писали про групу хакерів, які схожим чином крали прес-релізи американських компаній PR Newswire, Business Wire і Marketwired.

Тоді у команді зловмисників було троє українців: Вадим Єрмолович, Іван Турчинов і Олександр Єременко. Американці зловили тільки Єрмоловича, який отримав 2,5 роки ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні 2018 року в різних країнах ЄС за запитом США були заарештовані троє українських хакерів, які вкрали дані мільйонів кредитних карт.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ