RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Резонансне викрадення картини в Росії: стало відомо про важливе затримання

Чоловіка, який викрав з Третьяковської галереї в Москві картину Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим", спіймали.

Про це повідомили в МВС РФ, передають російські ЗМІ.

31-річний чоловік ховав її в селищі Заріччя Московської області на території споруджуваного об'єкта.

Раніше в грудні 2018 року його затримувався за зберігання наркотиків, був фігурантом відповідної кримінальної справи і знаходився під підпискою про невиїзд. Чоловіка перевірять на осудність. У МВС також встановлюють можливих співучасників крадіжки.

"Пишуть, що вкрав з Третьяковки картину Куїнджі, любитель заборонених речовин. Тоді з ходою всі норм. На відео хлопця злегка хитає. Поліцейським варто поцікавитися, чи пам'ятає взагалі підозрюваний про візит в галерею. Виходить, картину там вкрасти простіше, ніж шубу з гардеробу. Щось в Третьяковці явно йде не так... А вчорашня крадіжка виглядає як запрошення. Коньяк в "Пятерочке" вкрасти в рази складніше", - повідомляє 112 в Telegram-каналі.

"Куїнджі знайшли і викрадача знайшли. А тепер чекаємо оголошення, що це все було жартом з метою залучення уваги до виставки Куїнджі в Третьяковці. Чи оголошення не буде? Просто, тиха такий жарт?", - пише російський журналіст Сергій Доренко.

Також в мережі показали фото крадія, зроблене під час затримання.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року в Нідерландах за підозрою в крадіжці картини Ренуара з віденського аукціонного дому Dorotheum був затриманий 59-річний громадянин України.