RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​США готують Путіну воєнний сюрприз в Японії: подробиці

США планують розмістити на території Японії новий радар для захисту від удару міжконтинентальних балістичних ракет (МБР).

Про це повідомляє газета Yomiuri.

За її даними, американська сторона хоче розгорнути стаціонарний наземний радар, який зможе відстежувати МБР практично безпосередньо з моменту запуску. Інформацією, зібраною за допомогою пристрою, будуть ділитися з Силами самооборони Японії. При цьому захищатися передбачається від можливих атак з США з боку Північної Кореї, Китаю і Росії.

Відзначається, що Вашингтон має намір почати переговори з Токіо якомога швидше. Американська сторона хоче розгорнути новий радар вже до 2025 року. Аналогічну систему планується почати використовувати на Гаваях на два роки раніше - в 2023-м.

В Японії до 2023 року планується розмістити два американських комплексу протиракетної оборони Aegis Ashore - це наземна версія системи Aegis ( "Іджіс"). Рішення було прийнято в грудні 2017 го. Комплекси мають намір розгорнути в префектурах Акіта і Ямагуті, таким чином вони повинні покрити територію всієї країни.

19 січня Пентагон опублікував нову військову стратегію, в якій головними суперниками Вашингтона названо Росію і Китай. У документі також зазначалося, що загрозу безпеці США представляють Іран та Північна Корея. Окремо в ньому говорилося і про плани розширення можливостей застосування системи протиракетної оборони.

Як повідомляв "Апостроф", Міноборони Росії показало ракету 9М729 і модифіковану версію пускової установки для неї, які США вважає порушенням договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).