RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

SpaceX здійснила історичний запуск ракети Falcon 9 з манекеном на борту: відео

Аерокосмічна компанія SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 з кораблем Crew Dragon.

Відповідне відео запуску опубліковано в YouTube.

Відомо, що ракета стартувала з мису Канаверал. Crew Dragon залежно від комплектації може доставити на орбіту екіпаж з 4 або 7 осіб і може провести в пристикованому до МКС стані більше 200 днів.

Ракета Falcon 9 з Crew Dragon стартувала о 10:49 з мису Канаверал. На борту корабля Crew Dragon місії DM-1 (Demo-1) немає людей, але в одному з чотирьох крісел на орбіту відправився манекен в скафандрі "Ріплі", який несе в собі безліч датчиків. Приблизно через 10 хвилин після старту ракети багаторазова перший ступінь повернулася на Землю.

Стиковка корабля з МКС має відбутися в неділю, 3 березня. Після стикування з Міжнародною космічною станцією Crew Dragon проведе на орбіті майже тиждень, а потім повернеться на Землю. Місія DM-1 завершиться приводненням Crew Dragon в Атлантичному океані в 390 кілометрах на схід від мису Канаверал в п'ятницю, 8 березня.

Очікується, що після тестових польотів без екіпажу кораблі почнуть виконувати пілотовані польоти до МКС (для SpaceX такий політ відбудеться не раніше червня, а Boeing відправить астронавтів на орбіту в серпні).

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США сталася надзвичайна подія з ракетою SpaceX Маска.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: SpaceX, відео