RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Суд в Лондоні ухвалив рішення по Ассанжу: фото

Суд в столиці Великобританії, Лондоні, залишив засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа під арештом до 12 червня.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, Ассанжа визнали винним в неявці в суд в 2012 році. Його визнали винним у порушенні умов звільнення під заставу.

Розгляд справи Ассанжа продовжиться в королівському суді 12 червня, до цього він буде під арештом.

Нагадаємо, Ассанж, громадянин Австралії, заснував WikiLeaks в 2006 році. Кілька років по тому на порталі були опубліковані тисячі секретних документів США про хід війни в Афганістані та Іраку, в тому числі про інциденти, пов'язані з розстрілом мирних жителів. У США за це на Ассанжа завели справу в зв'язку з витоком секретних даних. Після виборів 2016 року до них додалося звинувачення в причетності WikiLeaks до витоку даних про хакерські прийомах ЦРУ і про публікації документів зі зламаних серверів Демократичної партії США.

США домагаються видачі австралійця вже кілька років, і в Америці засновнику Wikileaks загрожує тривалий тюремний термін за звинуваченням у шпигунстві. Але Ассанж і його адвокати вважали пред'явлені йому в США звинувачення політичними.

Влітку 2010 року в Швеції почалося слідство щодо Ассанжа за кримінальною статтею за сексуальне насильство: саме після видачі міжнародного ордера у цій справі засновника Wikileaks у 2012 році затримали в Лондоні. Після затримання Ассанж був тимчасово звільнений під заставу, але втік і сховався на території посольства Еквадору. Британська влада вважає, що австралієць порушив умови звільнення під заставу і видали ордер на арешт Ассанжа.

У 2017 році шведське кримінальне розслідування відносно засновника Wikileaks було припинено, але британський ордер про порушення умов дострокового звільнення все ще продовжує діяти.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 11 квітня в Британії засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа заарештували прямо в посольстві Еквадору.