RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Третій день "війни" проти храму: що відбувається в Єкатеринбурзі, фото і відео

У Єкатеринбурзі проходять протести через знищення скверу заради будівництва храму святої Катерини.

Про це повідомляють росЗМІ.

15 травня на місці, де хочуть звести храм, активісти влаштували флешмоб з ліхтариками на захист скверу. Учасники запалили ліхтарі на телефонах і направили їх в сторону обгородженої території скверу, скандуючи: "Скверу бути!", "Демонтаж!" і "Референдум!".

Анонімні організатори флешмобу заявляли, що його мета - "пролити світло на те, що відбувається сьогодні".

Трохи пізніше до скверу через масове дійство прибули співробітники ОМОНу. Вони вишикувалися біля паркану, яким огородили територію майбутнього будівництва в сквері. Силовики також відтісняли учасників протесту від паркану і почалися нові затримання. Поліція забрала в відділення сімох протестуючих. Повідомляється, що після початку затримань в натовпі запустили кілька феєрверків і щонайменше одну петарду.

Також стало відомо, що один із співробітників ОМОНу вдарив фотографа ЗМІ зі словами "Забирай звідси свої об'єктиви". Відзначається, що журналіст-оператор був в бейджі з написом "Преса". Незважаючи на інцидент, фотограф продовжив роботу.

У той же час на сайті міської адміністрації мер Красноярська Сергій Єрьомін повідомив, що не дозволив використовувати територію скверу на вулиці Баумана під будівництво церкви.

Відзначається, що відмова пов'язана з "необхідністю знесення зелених насаджень для будівництва храму".

Нагадаємо, протести в Єкатеринбурзі тривають вже третій день - з 13 травня. За цей час поліція затримала вже десятки активістів.

Віддати територію скверу на вулиці Баумана під будівництво церкви в березні попросила Красноярська єпархія РПЦ. У квітні комісія міської ради рекомендувала відхилити проект, так як через нього доведеться "дробити дитячий майданчик і зменшувати кількість зелених насаджень". Пізніше з цього приводу пройшли публічні слухання, учасники яких також виступили проти зведення церкви на місці скверу.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії неможливий Майдан, аналогічний київському, оскільки силові еліти знаходяться під повним контролем президента Росії Володимира Путіна.