RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Потрібно більше робочих: в Польщі думають над новою міграційною політикою

МВС Польщі пропонує подумати над міграційною політикою країни, щоб збільшити пропозиції робочої сили.

Про це повідомляє видання "Європейська правда", посилаючись на документ "Міграційна політика Польщі", оброблений Міністерством внутрішніх справ і адміністрації.

Мета документа - "відповісти на потреби економічної політики при пошуку іноземних працівників з відповідними компетенціями для заповнення людського ресурсу на ринку праці".

Документ також визначає сфери, в яких потрібно посилити механізми, які повинні збільшити безпеку держави, особливо в процесі протидії та боротьби з незаконною міграцією, а також в ситуації посилення потоку трудових іммігрантів.

На погляд авторів стратегії, імміграційна політика Польщі повинна зосередитися на циклічної і короткочасної імміграції, тобто бути зосередженою на нинішніх потребах ринку праці, з особливим урахуванням нестачі в компетенціях, з заохоченням до повернення поляків зі Сходу, а також створенням системи інтеграції та асиміляції іноземців, які планують залишитися в Польщі.

"У той же час міграційна політика повинна бути підпорядкована принципам безпеки держави і ефективно запобігати зловживання і порушення, які супроводжують міграційні процеси і боротися з ними", - йдеться в документі.

Якщо в майбутньому демографічна ситуація Польщі не поліпшиться, і не буде відчутних результатів у поверненні поляків з еміграції і масштабах репатріації, то в зв'язку зі змінами демографічної ситуації, потрібно також розглянути можливість почати активні заходи для міграції з метою переселення "з обраних країн".

"Механізми відбору повинні брати до уваги як кваліфікацію іноземців, так і чинники, що допомагають в їх інтеграції, а потім асиміляції, вони також повинні дозволити тимчасове призупинення або обмеження потоку іноземців в межах окремих міграційних каналів", - йдеться в документі.

Міграційна політика повинна проводитися відповідно до концепції панівної культури, яка встановлює іммігрантам визначені межі функціонування в державі, а не відповідно до моделі мультикультурності.

"Міграційної політику Польщі" має затвердити уряд Польщі. Документ необхідно оновлювати кожні три роки.

Як повідомляв "Апостроф", украинские підприємці роблять все від себе залежне, щоб мінімізувати проблему трудової міграції і просять уряд також зробити певні кроки для її подолання.