RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Штурм будинку екс-президента Киргизстану: нові трагічні подробиці і відео

Прихильники екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва відбили штурм спецназу біля будинку політика і готуються до нового.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Активісти також захопили кілька десятків бійців спецназу. Вони спростували дані про захоплення екс-президента і стверджують, що він знаходиться вдома. Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомляли, що Атамбаєва затримали і відвезли на гвинтокрилі. Зараз прихильники Атамбаєва забарикадувалися і чекають нового штурму.

Всього, за різними даними, будинок колишнього глави держави захищають від декількох сотень до двох тисяч чоловік. Під час штурму, за відомостями МОЗ країни, було поранено 36 осіб, одна людина загинула.

За інформацією видання "Аргументи і факти", голова обласної міліції Киргизстану Самат Курманкулов впав у кому після штурму будинку Атамбаєва. На даний момент йому зробили трепанацію черепа. Курманкулов знаходиться на апараті штучної вентиляції легенів. Лікарі оцінюють його стан як украй важкий. Під час операції із затримання він отримав закриту черепно-мозкову травму, а також струс та забій головного мозку важкого ступеня.

Також в ефірі місцевого телеканалу "Апрель" показали звернення Атамбаєва. Зокрема, він зазначив, що спроба його затримання була незаконною. Він закликав владу припинити такі дії, тому що, ха його словами це "погано скінчиться".

Міністерство внутрішніх справ (МВС) КР розповсюдило заяву, в якій зазначило, що "в ході розслідування кримінальної справи встановлено пряму причетність екс-президента до незаконного звільнення Азіза Батукаєва".

У відомстві нагадали, що досудове провадження за фактом незаконного звільнення кримінального авторитета в 2013 році, триває.

"Згідно з матеріалами кримінальної справи, за прямою вказівкою Алмазбека Атамбаєва, шляхом виставлення підробленого діагнозу про важку хворобу, було організовано незаконне звільнення Азіза Батукаєва", - йдеться в релізі МВС.

Під головуванням президента Сооронбая Жеенбекова вранці 8 серпня почалося засідання Ради безпеки КР.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2017 року екс-прем'єр Киргизстану Сооронбай Жеенбеков переміг на виборах президента країни.