RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Країна ЄС відправила Путіну посла Рашу Сраку: мережа повелася на жарт в ЗМІ

Ряд ЗМІ і блогерів, повірили в жартівливу новину про те, що Словенія відправила послом в ЄС відому дзюдоїстку, Чемпіонку Європи 2003 року Рашу Сраку.

Новина про "призначення" з'явилася на сайті ІА "Панорама", яке позиціонує себе як сатиричне видання.

В новині говориться, що повідомлення про призначення Сраки послом в Росії нібито розміщено на сайті зовнішньополітичного відомства Словенії. В новині також наводиться коментар нібито міністра закордонних справ Словенії Душана Сральковича, який пояснює, що Раша Срака допоможе країнам зміцнити відносини.

"У Раші дуже вдале ім'я - по-англійськи це слово перекладається як Росія. Крім того, у неї багато спільного з російськими політиками (мається на увазі пристрасть президента РФ Володимира Путіна до дзюдо, - "Апостроф"), що має допомогти налагодити їм тісний контакт", - заявив "міністр".

Він також зазначив, що в Росії дуже шанують спортсменів, "нагороджуючи їх депутатськими мандатами, а Раша не просто спортсменка, а дзюдоїстка, і досягла успіхів в улюбленому виді спорту російського президента".

Варто відзначити, що Раша Срака дійсно є відомою спортсменкою, а от міністр Сралькович - всього лише жарт. МЗС Словенії очолює Міро Церар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі масово поширювали інформацію про вбивство на Донбасі російської зірки 90-х.