RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

З кожним днем все гірше: опубліковано тривожні фото озера Світязь

З'явилися тривожні дані про катастрофічну ситуацію з озером Світязь, яке є найглибшим в Україні.

Про це повідомляє користувач мережі Олександр Козак в групі "Озеро на Панча (Качки)" в Facebook.

Він звернувся до небайдужих українців з проханням про допомогу врятувати водойму. За його словами, озеро з кожним днем стає все меньшим. Вода вже відійшла від берега на 10 метрів.

"Хтось каже, що причиною обміління озера є кліматичні умови, хтось звинувачує кар'єр в Білорусі, що вони викачують воду, хтось просто чиновників і підприємців. Кажуть багато, а нічого не роблять, в той час, як озеро вмирає", - написав Козак.

Він уточнив, що фахівці в галузі водних ресурсів називають однією з головних причин зламані шлюзи. На Шацьких озерах їх 5, 3 з них не працюють. Гроші обіцяли виділити, а їх так і немає, замість того лежать мішки з піском.

рятувати озеро потрібно негайно, поки воно не замерзло! Інакше загинуть живі організми - риби, жаби, а значить потім буде нічого їсти птахам і буде велика кількість комарів! Усе взаємопов'язано!", - зазначив Олександр.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Люди створили петицію, завдяки якій суспільство звернуло увагу на проблему. Однак треба набрати 25 тисяч підписів, щоб з катастрофою розбиралася вища влада. Тому Козак просить всіх, кого хвилює ця катастрофа, підписати петицію. Для цього перейдіть за посиланням.

Раніше "Апостроф" публікував статтю щодо катастрофи зі Світязем "На порозі катастрофи: чому гине озеро Світязь".