RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трамп пригрозив десятками потужних ударів по Ірану: названо головну умову

Президент США Дональд Трамп пообіцяв нанести удари по 52 цілях на території Ірану у відповідь на погрози помститися за загибель іранського генерала Касема Сулеймані, убитого під час американської спецоперації в аеропорту Багдада (Ірак).

Про це американський лідер написав в своєму Twitter в суботу, 4 січня.

"Якщо Іран завдасть удару по американцях або американських об'єктах, то ми вже націлені на 52 іранських об'єкти (це 52 американських заручники, захоплені Іраном багато років тому). Деякі з них є досить значними і важливими для Ірану і іранської культури. Удари будуть нанесені по цим мішенях і самому Ірану дуже швидко і дуже сильно. США більше не хочуть загроз! " - попередив Трамп.

Президент США в своїх твіти також зауважив, що від Ірану "протягом уже багатьох років суцільні проблеми". За його словами, ліквідація Сулеймані була проведена через те, що він вже атакував американське посольство і "готувався до додаткових ударів по інших об'єктах".

Раніше один з командувачів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Голамалі Абухамзе заявив, що Іран визначив 35 цілей для ударів у відповідь по США.

Детальніше про те, чи загрожує загибель генерала Сулеймані новим військовим конфліктом на Близькому Сході, читайте в матеріалі "Апострофа": Динаміт в пороховій бочці: чим загрожує світу загибель Касема Сулеймані.