RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українців закликають допомогти Австралії в боротьбі з лісовими пожежами

Українські політики і зірки закликали громадян допомогти в боротьбі з масштабними лісовими пожежами в Австралії.

Пости з закликом про допомогу опублікували в соціальних мережах.

Так, п'ятий президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook, що українські рятувальники можуть також допомогти. Для цього Порошенко закликав розглянути це питання українську владу.

"Глибокі співчуття сім'ям загиблих і всьому дружньому австралійському народу. Україні потрібно демонструвати належний рівень солідарності і допомоги справжнім партнерам і союзникам. Саме час підняти трубку і набрати прем'єр-міністра (Скотта - ред.) Моррісона. Запропонувати допомогу і українських рятувальників!", - зазначив екс-гарант.

Допомоги у небайдужих українців також попросили і зірки. Зокрема, телеведуча Леся Никитюк опублікувала заклик про фінансову допомогу.

"Через апокаліптичні пожежі в Австралії загинули майже півмільярда тварин і згоріло понад 14,5 мільйона акрів землі - це в 6 разів більше, ніж під час пожежі в 2019 в Амазонії! Майже 30% коал загинули, тому що повільні тварини не в змозі покинути полум'я... друзі ми можемо допомогти!", - написала вона.

До народу звернулася і українська співачка і телеведуча Регіна Тодоренко, яка зараз живе в Росії.

"Бажаючі врятувати нашу планету, переходьте за посиланням в каруселі", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали свіже відео з Австралії, де вже більше місяця горять ліси, сьогодні жителі дочекалися дощу.