RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Оман затопило після потужних злив: фото і відео повені

На Оман обрушилися раптові повені після сильних опадів в країні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання The National.

15 січня у деяких регіонах Омана температура повітря опустилася до нульової позначки. У той же час там пройшли сильні дощі, які викликали повені в Султанаті.

Метеорологічне бюро країни заявило, що на Джабаль-Шамс, найвищій горі на Аравійському півострові, яка знаходиться в північно-східній частині Оману, температура впала до -2 градусів за Цельсієм.

Сильний сніг заблокував дороги, в результаті чого мешканці району біля 3000-метрової гори виявилися ізольовані від світу. Місцеві жителі переживали, що в разі збереження негоди у них закінчиться їжа.

В цей час багатьом жителям низинних районів Оману довелося покинути свої будинки через ризик сильного затоплення. Також опинилися під водою багато автодоріг, а десятки автомобілів змило водою. У зв'язку з цим влада закликала автомобілістів не виїжджати з дому без крайньої необхідності.

За даними державного телебачення, інформації про жертви внаслідок негоди немає. Однак протягом доби понад 200 осіб було госпіталізовано до лікарень з різними травмами.

16 і 17 січня в більшості районів Султанату погода була ясною. Температура повітря коливалася від +13 до +25 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", 11 січня в Об'єднаних Арабських Еміратах потужні зливи затопили столицю країни, популярний курорт Дубай.