RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Імпічмент Трампа: онлайн-трансляція засідання Сенату США

У вівторок, 21 січня, о 20:00 за київським часом в Сенаті США почався судовий процес по імпічменту президента Дональда Трампа через його тиск на Україну.

Про це повідомляє СNN.

100 членів верхньої палати Конгресу США зібралися на перший повноцінний день розгляду справи. Розгляд транслюють в режимі онлайн.

Головним призначений голова Верховного суду Джон Робертс. На початку процесу він приніс відповідну присягу.

На першому засіданні по суті лідер республіканської більшості Сенату Мітч Макконнелл представив регламент, за яким вестиметься судовий розгляд. Він закликав як республіканців, так і сенаторів-демократів проголосувати за ці правила, заявивши, що вони близькі до правил, які використовувалися в процесі щодо імпічменту Білла Клінтона в 1999 році.

Уже в середу, 22 січня, сторонам захисту й обвинувачення буде надано слово для презентації своїх аргументів. Кожна сторона отримає 24 години протягом 3 днів для своїх доводів.

Очікується, що слухання будуть тривалими, процес повинен тривати шість днів на тиждень, крім неділі. За прогнозами, імпічмент розглядатимуть два тижні.

Детальніше про процедуру імпічменту Дональда Трампа, а також про роль України в процесі читайте в матеріалі "Апострофа": "Імпічмент в США: фінал для Трампа і пастка для Зеленського".