RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зустріч із Зеленським і "ін'єкція оптимізму": що сказав Трамп на форумі в Давосі

Президент США Дональд Трамп виступив на відкритті засіданні Всесвітнього економічного форму в Давосі, модератор назвав промову політика "ін'єкцією оптимізму".

Про це повідомляють ЗМІ.

Виступ Трампа був схожим на вже програмну передвиборну промову в стилі раніше використаного слогана "Make America great again" ( "Зробимо Америку знову великою"). І, судячи з риторики американського лідера, він упевнений, що йому вдалося повернути США колишню велич.

Дональд Трамп заявив, що ніяк не міг зрозуміти, "чому ми так багато віддаємо іншим країнам". За його словами, саме тому він балотувався в президенти і його обрали. На даний момент, впевнений президент США, проблем уже немає.

Також Трамп заявив, що укладені нові торгові угоди з Японією. Озвучив він і найближчі плани американців: "Ми впевнені, що підпишемо торговельну угоду з новим чудовим прем'єр-міністром Британії".

Що стосується природних ресурсів США, їх Трамп назвавши "колосальним успіхом".

У своїй промові Трамп похвалив економічний і енергетичний успіх Сполучених Штатів, приводячи його в приклад іншим державам.

"Ми настільки успішні, що США більше не повинні імпортувати енергію від ворожих держав. З достатніми обсягами американського природного газу, який сьогодні доступний, наші європейські союзники також більше не уразливі перед недружніми постачальниками енергії", - сказав лідер США.

За його словами, американська енергетична революція економить кошти американцям, "в той час як багато європейців борються з паралізуючими витратами на енергію".

"Ми закликаємо наших друзів в Європі користуватися американськими поставками енергосировини і досягти справжньої енергетичної безпеки", - сказав Дональд Трамп.

Дональд Трамп додав, що при цьому в США найчистіше повітря і питна вода на землі. І пообіцяв, що в рамках світової екологічної акції американці висадять один трильйон дерев.

The Wall Street Journal повідомляє, що у американської сторони поки немає планів проведення двосторонньої зустрічі президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського на Всесвітньому економічному форумі в місті Давос на сході Швейцарії.

"Я не знав, що він тут. Я не думаю, що це (двостороння зустріч, -" Апостроф ") заплановано", - сказав Трамп, який відповідав на питання газети..

При цьому президент США, як пише видання, висловив готовність зустрітися з Зеленським.

"Я думаю, що він реально хороший хлопець", - додав Трамп.

Як повідомляв "Апостроф", народні депутати України самостійно оплатять поїздку в швейцарський Давос .