RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Смертельний коронавірус "прийшов" в нові країни: онлайн-карта

Коронавірус, який отримав назву 2019 nCoV, продовжує поширюватися з Китаю по всьому світу. Перші випадки захворювання зафіксували в Австралії і Малайзії.

Про це повідомляє The Guardian.

За інформацією видання, в Австралії було зафіксовано одиничний випадок захворювання. У Мельбурні хворобу діагностували у 50-річного китайського громадянина з міста Ухань, який 19 січня прилетів до австралійських родичів. Після погіршення самопочуття він звернувся в лікарню, де 23 січня у нього були виявлені ознаки нової хвороби, що викликає пневмонію.

Хворий китаєць не відвідувала публічних місць і контактував лише з родичами. Австралійські медики перевіряють жителів Мельбурна, які летіли з хворим в одному літаку.

За словами головного лікаря Австралії професора Брендана Мерфі, в даний час проходять тестування на вірус 12 осіб.

У міністерстві закордонних справ Австралії заборонили поїздки громадян в провінцію Хубей.

Ще три випадки захворювання були діагностовані у Малайзії. Всі хворі - громадяни Китаю, які відвідували місто Ухань. Вони є родичами першого хворого - це його 66-річна дружина та двоє онуків. Всі вони госпіталізовані, лікарі оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

Як раніше повідомляв "Апостроф", кількість загиблих від коронавіруса з Китаю досягла 41 людини. Інфікованими офіційно вважають 1287 осіб, за неофіційними даними - рахунок йде на десятки тисяч.