RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тремтіли висотки, почалася паніка: опубліковано відео найпотужнішого землетрусу в 2020 році

28 січня в Карибському морі стався найпотужніший в світі землетрус у 2020 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Геологічна служба США.

За даними американського відомства, епіцентр землетрусу знаходився між Кубою, Ямайкою і островами Кайман, а саме в 125 кілометрах на північний захід від ямайського Лусеа. Осередок розташувався на глибині 10 кілометрів. Магнітуда підземних поштовхів досягала 7,7 балів. Також були зафіксовані повторні поштовхи магнітудою до 6,1.







Найсильніше землетрус відчувався на Кубі, Ямайці та островах Кайман. Зачепила стихія також Гаїті, Багамські острови, південь Флориди і Гондурас.

Як пише видання Cayman Compas, повідомлень про руйнування і постраждалих не було, але жителі постраждалих міст сильно налякані. На островах Кайман людей евакуювали з аеропорту, суду, лікарень. У кількох місцях провалився ґрунт.










За даними NBC Miami, в паніці були і жителі міст Куби та Ямайки, а також американського Маямі, в якому через поштовхи відчутно трясло висотки. Людей довелося терміново евакуювати.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти склали рейтинг країн і міст, які найсильніше постраждали від природних лих через кліматичні зміни.