RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вчені розповіли, які куточки світу постраждали від змін клімату найбільше

Журналісти склали рейтинг країн і міст, які найсильніше постраждали від природних лих через кліматичні зміни.

Про це повідомляється в дослідженні видання Germanwatch.

Всього до списку увійшли 15 країн і міст, і вони були розподілені наступним чином: Париж, Мозамбік, Фіджі, Камбоджа, Мадагаскар, Домініка, Непал, Таїланд, Бангладеш, В'єтнам, Пакистан, Філіппіни, Гаїті, М'янма і Пуерто-Ріко.

Зокрема, у столиці Франції в 2018 році Сена досягла рекордного рівня - 6 метрів, з будинків довелося евакуювати 1500 жителів. У той же рік тут була зареєстрована найвища температура в новітній історії спостережень - 42 градуси.

У Мозамбіку в березні 2019 року через стихію постраждали 1,85 млн осіб, понад 600 загинуло. Відразу після кліматичного удару в країні різко зросли випадки захворювання на холеру.

На Фіджі в 2016 році в результаті урагану Вінстон загинуло 44 людини, а країна втратила третину економіки.

На Мадагаскарі в 2017 році стався потужний циклон Енаво, тисячі людей залишилися без житла, загинули четверо. Через два роки циклон Белна позбавив даху над головою 1400 осіб, загинули 9 осіб.

У Непалі в 2015 році стався землетрус магнітудою майже в 8 балів, загинули більше 9 тисяч осіб.

Сильні дощі, зсуви і повені влітку 2019 роки позбавили житла мільйони жителів Бангладешу та Індії, аналогічна біда відбувалася і у В'єтнамі.

У той же час Пакистан страждав від посухи, за матеріалами ООН, не отримували достатнього харчування близько півмільйона місцевих дітей.

У М'янмі через тропічний циклон у 2008 році загинули як мінімум 140 тисяч осіб, а збитки склали 10 млрд доларів.

У Пуерто-Ріко (на першому місці в списку) за останнє десятиліття стався цілий ряд руйнівних ураганів, один з яких - Марія, внаслідок якого загинуло 3057 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в атмосфері Землі виявили зростання рівня забруднюючого газу трифторметану, незважаючи на те, що в 2017 році його виробництво нібито майже повністю було припинено.