RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нова назва та нові смерті: що відбувається з епідемією коронавірусу в світі

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) присвоїла новому коронавірусу офіційну назву: він буде називатися Covid-19.

Про це на прес-конференції повідомив глава організації Тедрос Адханом Гебрейесус.

Раніше в документах і прес-релізах ВООЗ вірус, епідемія якого почалася в китайському місті Ухань, позначався як 2019 nCoV або "новий коронавірус".

Тим часом, кількість людей, які заразилися та померли від вірусу продовжує зростати. За 12 лютого до числа хворих додалося 2022 людини (всього - 44730). Померло за один день 98 людей (всього - 1114). Таким чином 12 лютого захворіло і померло від нового коронавірусу набагато менше людей, ніж днем раніше.

У той же час, кількість тих, хто видужав збільшилася - 4741 (745 осіб за день).

На круїзному лайнері Diamond Princess, який знаходиться в карантині біля японського порту і де знаходяться в тому числі громадяни України, були підтверджені ще 40 випадків захворювання.

Перший випадок коронавірусу підозрюють в Мексиці. Тут зі схожими симптомами госпіталізували чоловіка, який останні чотири роки проживав в Шанхаї.

Коронавірус показав, що може бути надзвичайно заразним і небезпечним, навіть за межами Китаю. Так, британський бізнесмен Стів Уолш заразив коронавірусом як мінімум дев'ять осіб під час своєї поїздки з Сінгапуру до французьких Альп і Великобританії. Сам він повідомив, що вже одужав.

Детальніше про епідемію читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус вже вбив понад 1000 осіб: що зараз відбувається.