RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Початок епідемії в Німеччині і випадки в нових країнах: що відбувається з поширенням коронавірусу

У Грузії і Бразилії підтвердили перші випадки захворювання коронавірусом, а в Німеччині оголосили про початок епідемії.

Міністр охорони здоров'я Грузії заявила, що коронавірус підтверджено у громадянина, який приїхав з Ірану через Азербайджан. Симптоми у нього виявили на кордоні. Зараз пацієнт у віці близько 50 років перебуває в інфекційній лікарні.

У той же час, міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Спан повідомив, що в країні не можуть відстежити першоджерело зараження. 26 лютого в Німеччині було зафіксовано п'ять нових випадків захворювання, проте ланцюг інфекції не відстежується. Міністр заявив, що в країні почалася епідемія коронавірусу.

Перший випадок захворювання також зафіксували в Латинській Америці, в Бразилії. Чоловік, у якого запідозрили зараження коронавірусом, відвідав Італію з робочою поїздкою в період з 9 по 21 лютого. Після повернення до Бразилії, 24 лютого, він звернувся за допомогою в одну з лікарень Сан-Паулу.

Ще одна країна, в якій зафіксовано перший випадок коронавірусу - Норвегія. Аналізи на наявність в організмі небезпечної хвороби медики зробили після того, як пацієнт повернувся з епіцентру поширення інфекції в Китаї, і відчув нездужання.

Нагадаємо, докладніше по темі коронавірусу і ризиків його попадання в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Іноді він повертається: коронавірус підніс небезпечний сюрприз, чого чекати Україні.