RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

США ввели нові санкції проти Росії: хто потрапив під удар

У суботу, 14 березня, Сполучені Штати Америки внесли до списку санкцій ще дві російські компанії.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт Федерального реєстру США.

Під санкції США потрапили компанії РФ "Техномар" і ТОВ "Авілон". У документі говориться, що Бюро промисловості та безпеки при міністерстві торгівлі США внесло зміни в Правила експортного контролю (EAR), додавши до списку санкцій в цілому 24 юридичні особи з КНР, Ірану, Пакистану, ОАЕ і РФ.

Всі внесені в список компанії розглядаються як "діючі в порушення інтересів національної безпеки або зовнішньої політики Сполучених Штатів". Як уточнюється в документі, російські фірми виявилися під санкціями через те, що вони "в обхід ліцензійних вимог" закуповували американські товари для компанії Technopole, яка в свою чергу опинилася під санкціями США в 2016 році.

Зазначена в Федеральному регістрі російська компанія ТОВ "Авілон" була зареєстрована в Москві у 2016 році, а в 2020 році ліквідована. Основний вид її діяльності - оптова торгівля "іншими машинами та устаткуванням", за даними на 2017 рік у ній працювали лише дві особи.

Компанія ТОВ "Техномар" також зареєстрована в Москві у 2016 році, крім торгівлі "іншими машинами та устаткуванням" займається розробкою програмного забезпечення та існує до цих пір. За даними СПАРК за 2018 рік, в ній працювала одна людина.

Як повідомляв "Апостроф", Рада Європейського союзу продовжила санкції проти причетних до підриву цілісності і суверенітету України.