RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Коли закінчиться карантин у різних країнах: аналітики дали прогноз

Американські аналітики прогнозують, що в більшості країн карантин, введений через загрозу пандемії коронавірусу, триватиме до червня або навіть до липня.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в дослідженні, проведеному агентством Boston Consulting Group.

США

У Штатах пік епідемії, за прогнозами, припаде на перший тиждень травня. Карантин, як передбачається, буде знятий на другому тижні червня - при оптимістичному прогнозі. І на третьому тижні в липні, в довгостроковому варіанті. Відзначається також, що в різних штатах США карантин вводиться в різний час.

Польща

У Польщі карантин почався з 24 березня. Аналітики вважають, що пік хвороби там доведеться на четвертий тиждень квітня. Карантин буде знятий на третьому тижні червня - при оптимістичному прогнозі. І на перший тиждень липня, в разі, якщо хвороба затягнеться.

Італія

10 лютого в Італії зафіксовано першу смерть. А 10 березня ця країна оголосила загальнонаціональний карантин. За прогнозами аналітиків, пік епідемії тут буде спостерігатися на третій тиждень квітня. Скасування карантину настане між другим тижнем червня або першим тижнем липня.

Німеччина

Німеччина входить в п'ятірку країн з найбільшим числом заражених жителів. Загальнонаціональний карантин там почався на четвертий тиждень березня. Очікується, що пік захворювань настане в перший тиждень травня. А скасування карантинних обмежень відбудеться між другим тижнем червня і першим тижнем липня.

Франція

Франція ввела загальнонаціональний карантин (і вельми жорсткий) вже 17 березня. Аналітики пророкують, що пік епідемії у Франції доведеться на третю неділю травня. Закінчення карантину не варто чекати раніше, ніж в середині червня, але цілком можливо його продовження до кінця липня.

Росія

Карантинні заходи в Росії почали приймати досить пізно. Реальний карантин в Москві почався з "тижні вихідних", оголошеного Володимиром Путіним. Лише на початку квітня мова пішла про дійсно жорсткі заходи, але вони поки не розгорнуті по всій країні. Експерти Boston Consulting Group очікують пік захворюваності в Росії в перший тиждень травня. Закінчення карантину аналітики обіцяють для Росії не раніше кінця червня - початку липня.

Як раніше повідомляв "Апостроф", лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко припустив, коли в Україні буде скасовано карантин.