RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Саудівська Аравія висунула нафтовий ультиматум Росії: спливли гучні подробиці

У переговорах щодо обмеження видобутку нафти між країнами ОПЕК і Росією, які ведуться після різкого обвалу цін, Саудівська Аравія зажадала, щоб Москва скоротила видобуток на 1,5 мільйона барелів на добу - так само, як ОАЕ і Ірак.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Як стало відомо виданню, учасники переговорів в цілому згодні, що загальний видобуток нафти необхідно знизити на 10 мільйонів барелів на добу. Питання було в тому, як розділити зменшення.

Саудівська Аравія пропонує зменшити власну квоту на 3 мільйони барелів, а іншим країнам - ОАЕ, Іраку і Росії - на 1,5 мільйона.

При цьому в своєму ультиматумі саудівці пропонують рахувати зниження з поточного моменту, коли всі країни, крім Росії, значно наростили видобуток нафти. Зокрема, в Саудівській Аравії він збільшився з 9,8 мільйона барелів до 12,3 мільйона, тобто на 2,5 мільйона барелів, у ОАЕ - на мільйон барелів, у Іраку - на 200 тисяч.

У Росії видобуток нафти не піднімали і зберегли на рівні 11,2 мільйона. Таким чином ультиматум Саудівської Аравії найбільше відіб'ється на російській економіці.

Як раніше повідомляв "Апостроф", бюджет РФ за підсумками березня 2020 недоотримав 22 млрд рублів доходів (близько 290 млн доларів), через падіння цін на нафту.