RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Які країни вже вийшли з карантину, а які готуються: список і подробиці

В Україні послаблення карантину через коронавірус можливе з 11 травня, з огляду на статистику захворюваності. Радує і той факт, що в неділю, 26 квітня, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в разі різкого зниження кількості хворих, можливий і швидкий вихід України з карантину, з урахуванням раніше розробленого Кабміном п'ятиетапного плану. На тлі зниження рівня захворюваності на коронавірус, в деяких країнах світу вже вирішили скасувати частину раніше введених норм карантину.

Італія і Британія перемагають в "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Зокрема, відмовлятися від карантинних заходів почали в Чехії, Ізраїлі, Саудівській Аравії, Данії і Норвегії, Польщі.

Чехія

У Чехії послабили карантин через пандемію з 24 квітня. Місцевим жителям дозволили вільно пересуватися в межах країни. З 27 квітня відкрили і кордони для виїзду, причому і для відпусток. У понеділок, 27 квітня, також повинні відкритися магазини з площею менше 2500 метрів, крім розташованих у торгових центрах, а також фітнес-центри і зоопарки. Крім того, планується, що 11 травня буде відкрито торгові центри, перукарні, масажні салони, музеї. А 25 травня відкриють кафе і ресторани і знімуть більшість інших обмежень.

Ізраїль

В Ізраїлі з 26 квітня по 3 травня пом'якшили карантин. У країні з цього часу можна продавати їжу в ресторанах на винос, роботу салонів краси і магазинів, крім торгових центрів, які залишаються закритими.

Саудівська Аравія

З 26 квітня тут тривалість комендантської години, введеної раніше, скоротили в усіх містах, крім Мекки. Торгові центри зможуть на 2 тижні відновити роботу. ТРЦ, а також підприємства роздрібної та оптової торгівлі з 29 квітня зможуть знову відчинити свої двері для покупців. Дозвіл буде діяти поки два тижні. Заводи і будівельні компанії також зможуть відновити роботу. При цьому кафе, ресторани, спортивні клуби, кінотеатри та перукарні залишаться закритими.

Данія

З 20 квітня пом'якшили карантинні заходи і в Данії. Там відновили роботу підприємства малого бізнесу, відкриті школи (з 27 квітня для учнів 1-4 класів) і дитячі сади.

Польща

У Польщі 20 квітня заявили про пом'якшення карантину. У зв'язку з цим відкрили для відвідування ліси і парки. Однак дитячі майданчики як і раніше закриті. Також дозволено відвідувати церкви (за умови, що на 15 кв. м буде один прихожанин).

Відзначимо, що вихід з карантину найближчим часом передбачається:

- в Іспанії (з 2 травня тут дозволять виходити н прогулянки і займатися спортом). При цьому в країні продовжили надзвичайний стан, що робили вже двічі до цього;

- в Італії - з 4 травня;

- в Швейцарії і Австрії: в Швейцарії з 11 травня відкриють школи, а ресторани - мінімум з 8 червня, в Австрії пом'якшити карантин збираються з 1 травня;

- в Нідерландах з 11 травня планують відкрити дитячі садки, а з 2 червня - школи;

- в Новій Зеландії - з 27 квітня;

- в Британії - вже на цьому тижні прем'єр Борис Джонсон, який з понеділка, 27 квітня, повернувся в своє робоче крісло після перенесеного коронавируса, оголосить про плани пом'якшення карантину.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто дав свій прогноз, скільки хворих на коронавірусну інфекцію буде в Україні до кінця цього тижня.