RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Чим закінчиться "війна" між США і Китаєм через коронавірус: озвучено сумний прогноз

Президент США Дональд Трамп активно звинувачує Китай в приховуванні даних про коронавірус і навіть заявляє про можливість покарати Пекін митами, однак нова торгова "війна" може погано закінчитися для економіки світу і, в першу чергу, самих Штатів.

"Це чистої води дурість. Нова торгова війна - те, що економіці США не потрібно", - вважає головний економіст RSM Джо Брусуелас.

Нагадаємо, Трамп заявив, що замість того, щоб вибивати у КНР компенсації, США можуть просто ввести мита на китайські товари сумою в 1 трильйон доларів.

"Ну, я можу зробити це по-іншому. Я можу зробити те ж саме, але навіть за більші гроші, просто встановивши мита", - повідомив Трамп.

Експерти вважають, що в умовах пандемії коронавірусу і світової економічної кризи займатися торговельними війнами вельми небезпечно. Економічний аналітик CNN Business Мет Іган каже, що економіка США в даний момент дуже вразлива, а рішення Трампа можуть поглибити спад економіки.

"Більш високі тарифи - чи просто загроза їх введення - можуть підсилити невизначеність, з якою стикаються компанії по всьому світу. І це додасть тиску на і без того складні і напружені глобальні ланцюги поставок. У минулому аргументом для боротьби з Китаєм було те, що економіка США була досить сильною, щоб протистояти в торговельній війні. А зараз розмови про нові мита ведуться в умовах, коли навіть власні економічні радники Трампа попереджають про 20% безробіття і 40% падіння ВВП в Сполучених Штатах", - говорить економіст.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Громовідвід Трампа: чому Білий дім готує нову війну проти Піднебесної.