RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Намагалися все приховати: провідний епідеміолог Китаю зробив шокуюче зізнання про коронавірус

Влада китайського міста Ухань, де виник перший спалах коронавірусу, на початку епідемії замовчувала інформацію про масштаби захворювання.

Як повідомляє CNN, про це заявив старший медичний радник китайського уряду і публічна особа боротьби Китаю проти COVID-19 Чжун Наньшань.

Протягом тижнів влада Уханю заперечувала епідемію і називала спалах "контрольованим".

"У той час місцева влада не хотіла говорити правду. На самому початку вони мовчали, і тоді я сказав, що, можливо, у нас інфікується більша кількість людей", - зазначив Наньшань.

Саме він, приїхавши в Ухань 18 січня, через два дні публічно підтвердив, що COVID-19 може передаватися від людини до людини, в той час як влада це заперечувала.

За його словами, підозри виникли після того, як офіційне число хворих в Ухані - 41 особа - не змінювалася протягом десяти днів, в той час як вже з'являлися дані про інфікованих за кордоном.

Наньшань продовжував ставити питання місцевій владі, після чого вона "дуже неохоче" надала реальні дані: станом на 20 січня загальна кількість випадків COVID-19 в Ухані досягло 198 осіб, троє померли. Крім того, тоді ж стало відомо про зараження 13 медпрацівників.

Визнавши заниження кількості хворих на початковому етапі епідемії, чиновник відкинув звинувачення в недостовірності офіційної статистики влади Китаю щодо коронавірусу. Він стверджує, що всі дані по епідемії коронавірусу в Китаї починаючи з 23 січня - вірні.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп заявив, що торговельна угода з Китаєм через пандемію коронавірусу відійшла на другий план і пригрозив Пекіну новими тарифами.