RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У США пригрозили Китаю санкціями: названо причину

Радник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайен стурбований наміром Пекіна легалізувати свої спецслужби в Гонконзі, Вашингтон може ввести санкції проти Китаю.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Схоже, що за допомогою закону, що стосується національної безпеки, вони, по суті, збираються захопити Гонконг. Якщо держсекретар США не зможе підтвердити, що Гонконг зберігає значний рівень автономії, якщо це станеться, підуть санкції проти Гонконгу і Китаю", - заявив О'Брайен.

Радник президента США вважає, що при такому розвитку подій великі фінансові компанії припинять свою роботу в Гонконзі, а багато жителів цього регіону виїдуть з нього.

Відзначимо, влада Китаю планує розглянути резолюцію про розробку нового закону про національну безпеку на території Гонконгу з можливістю створення в районі особливих органів держбезпеки. Це рішення Пекіна викликало стурбованість у західних країн і гонконгської опозиції.

Детальніше про протести в Гонконзі читайте в матеріалі "Апострофа": Протести в Гонконзі перестали бути виключно китайською проблемою.