RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Отруєння Навального: у Лукашенка оприлюднили аудіозапис "розмови Берліна з Варшавою"

У Білорусі опублікували аудіозапис "перехопленої розмови Берліна з Варшавою", про який раніше говорив Олександр Лукашенко стверджуючи, що він нібито є доказом того, що отруєння Олексія Навального не було.

Аудіозапис розмови опублікували в провладному білоруському телеграм-каналі "Пул першого".


Розшифровка аудіозапису:

Варшава: Алло, добрий день, Нік. Як ваші справи?

Берлін: Начебто, все за планом ... Матеріали по Навальному готові. Будуть переправлені в адміністрацію канцлера. Очікуємо її заяви.

Варшава: Отруєння підтверджується точно?

Берлін: Послухай, Майк, в даному випадку це не так важливо ... Йде війна ... А під час війни всякі методи хороші.

Варшава: Згоден, треба відбити охоту Путіну сунути ніс в справи Білорусі ... Найефективніший шлях - втопити його в проблемах Росії, а їх чимало! Тим більше найближчим часом у них вибори, день голосування в регіонах Росії.

Берлін: Цим і займаємося ... А як ваші справи в Білорусі?

Варшава: Якщо чесно, не дуже. Президент Лукашенко виявився міцним горішком. Вони професіонали і організовані. Зрозуміло, їх підтримує Росія. Чиновники і військові вірні президенту. Решта при зустрічі, не по телефону.

Берлін: Так-так, розумію, тоді до зустрічі, пока.

Варшава: Пока.

Нагадаємо, Лукашенко заявив прем'єр-міністру Росії Михайлу Мішустін, що у нього є запис перехоплення розмови, яка, нібито, доводить, що заяви канцлера ФРН Ангели Меркель про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального є фальсифікацією. Навіщо Лукашенко знадобилося робити такі заяви, в ефірі "Апостроф Live" пояснив відомий адвокат Марк Фейгін.