RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Отруєння Навального: Трамп зробив неприємну для Кремля заяву

Президент США Дональд Трамп планує "дуже серйозно" вивчити ймовірне отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і "дуже розсердиться", якщо факт отруєння підтвердиться.

Про це пише "BBC News".

У розмові з журналістами глава Білого дому зазначив, що на даний момент у Вашингтона немає доказів того, що Навальний був отруєний. Разом з тим, у нього немає ніяких підстав сумніватися у висновках уряду Німеччини про отруєння російського опозиційного політика нервово-паралітичною речовиною.

"Я не знаю точно, що сталося. Я думаю, що це трагедія, це жахливо, це не повинно відбуватися. У нас поки немає ніяких доказів, але я це вивчу ... Я б дуже сильно розлютився, якби виявилося, що так і є (що Навальний був отруєний, - "Апостроф"). Ми вивчимо дані і документи, тому що протягом наступних кількох днів нам відправлять багато документів", - зокрема сказав Трамп.

4 вересня Держдепартамент США висловив "серйозну заклопотаність" заявою Німеччини, що Навальний був отруєний нервово-паралітичною отруйною речовиною групи "Новачок".

Заступник держсекретаря Стівен Біган зустрівся з послом Росії Анатолієм Антоновим і заявив йому, що використання Москвою цієї хімічної зброї стало б явним порушенням її зобов'язань за Конвенцією про заборону хімічної зброї. Також Біган закликав Москву до всебічної співпраці з міжнародним співтовариством в розслідуванні цього інциденту.

Головні заяви і думки західних політиків про замах на життя Олексія Навального читайте в матеріалі "Апострофа": Дипломатичних ритуалів вже недостатньо: що пишуть в світових ЗМІ про отруєння Навального.