RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Випробування перспективної вакцини від коронавірусу зупинили через несподівані наслідки - Bloomberg

Випробування вакцини від коронавірусу від англо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca Plc зупинили після того, як один з учасників експерименту захворів. Це може бути потенційною побічною реакцією.

Як пише "Апостроф", про це повідомляє Bloomberg.

Вакцина, яку AstraZeneca розробляє разом з дослідниками з Оксфордського університету, розглядається як один з основних кандидатів на вихід на ринок. Тому рішення про припинення випробувань вакцини стало неприємною звісткою для інвесторів і простимулювало конкурентів, які розробляють вакцини проти Covid-19.

"Це нормальне функціонування, яке повинно відбуватися кожного разу, коли в одному з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання", - заявила представник AstraZeneca Мішель Мейксель, додавши, що на даний момент дуже рано визначати конкретний діагноз хворого учасника.

Представники охорони здоров'я США і президент Дональд Трамп неодноразово заявляли, що імунізацію можна зробити до кінця року, а можливо, вже в наступному місяці.

Високопоставлений чиновник США, що відповідає за операцію Warp Speed, програму адміністрації Трампа з підтримки швидкої розробки вакцин і препаратів проти Covid-19, сказав, що експерти, які спостерігають за випробуваннями в Великобританії, призупинили випробування на пізній стадії в координації зі своїми колегами з США.

Монсеф Слау, глава ініціативи Warp Speed, заявив в своїй заяві, що комісії з моніторингу безпеки даних в США і Великої Британії "проводять поглиблений аналіз вакцини-кандидата компанії, що є стандартною процедурою при виникненні несприятливої події".

Як повідомляв "Апостроф", вакцина від Covid-19, яку розробляє корпорація Sanofi, надійде в масове виробництво на початку 2021 року, одна доза препарату буде коштувати "менше 10 євро".