RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Навальний розповів, як після отруєння вчиться елементарним речам

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який проходить лікування в клініці "Шаріте" в Німеччині після отруєння, розповів про свій стан.

Про це він написав у Instagram.

"Давайте розповім, як йде моє відновлення. Це вже ясна дорога, хоч і неблизька. Всі поточні проблеми на кшталт того, що телефон в моїх руках даремний, як камінь, а налити собі водички перетворюється в цілий атракціон, - суща дурниця", - написав Навальний.

Він додав, що ще зовсім нещодавно він не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти.

"Щоранку до мене приходив доктор і говорив: Олексій, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово. Це призводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, що хоче доктор, але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало? Все це було рішуче незрозуміло", - ділиться жахливими спогадами політик.

За словами Олексія, зараз, коли він йде по сходах, у нього тремтять ноги, але він здатний зрозуміти, що це сходи і що десь є ліфт.

"А раніше б просто тупо стояв і дивився. Так що багато проблем ще належить вирішити, але неймовірні лікарі університетської Берлінської клініки "Шаріте" вирішили головну. Вони перетворили мене з "технічно живої людини" в того, хто має всі шанси знову стати Вищої Формою істоти Сучасного Товариства, - людиною, яка вміє швидко гортати інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки", - пише Навальний.

Як повідомляв "Апостроф", Навальний заявив, що планує повернутися в Росію, як тільки одужає.